top of page

Хотел Кристина

  • Το 15 δωματίωνхотел Χριστίναсе наоѓа во Карица Λάρισας во висок метар 350 метри, познато и како μπαλκόνι на Κισσάβου λόγω на високата ориентација во поглед на градот. Оддалечено е 15 километри од стомакот на Τεμπών. Во оддалеченост 3-5χιλ се наоѓаат οι  7 брегови (Платиά Άμμο, Ψαρόλακκας, Πηγάδι, Καλύβι, Στόμιο, Коккино Νερό, Κουτσουπιά) βραβευμένες με μπλε. Μέσα στο δάσος σε υψόμετρο 800 метри се наоѓа το Αριόπρινο ιδανικό дел για περπάτημα или ποδήλατο. Дипла токму од селото се наоѓа и φημισμένο φαράγγι "Καλυψώ" με τον καταρράκτη 70 и малите мали мерки што се случуваат.  На 4 километри во Коккино вода постојат извори на атанатите со дијаматичен вода и колумби кои треба да се бутирате. Оваа област е за κυνηγούς, откако една од најпознатите бродови во агриоγούρουνα, φασιανούς, перифери на Ελλάδος. Бришме во оддалеченост од Атина 390 хил., од Θεσσαλονίκη 118 хил. и 49 хил. од τη Лариса.

  • Хотел „Кристина“се наоѓа во централна Грција, во Карица, „Балконот“ на планината Кисавос. „Виси“ над Егејското Море. Се наоѓа на само 15 километри од долината Темпи. На растојание од 3-5 км се наоѓаат 7 плажи со сино знаме (Платија Амос, Псаролаккос, Пигади, Каливи, Стомио, Кокино Неро, Куцупија). Веднаш покрај селото се наоѓа познатиот кањон „Калипсо“ со 70-метарскиот водопад и малите езера наоколу. На растојание од 3,5 km во шумата на 800 метри над морето, можете да го најдете „Ариоприно“ идеално место за пешачење и велосипедизам. За љубителите на велосипеди помеѓу Карица и Стомио има терен за трки во спуст, додека на 4 километри во Кокино Неро има извори на бесмртници со лековита вода и фонтови за нуркање. Областа е идеална за ловци бидејќи е една од најбогатите диви свињи, фазани, еребици во Грција. Се наоѓаме на 390 км од Атина и 118 км од Солун, најблиските градски центри со аеродроми. 


 

  • Хотел „Кристина“ sе налази во централно Грчкој, место Карица, позно како „балкон на Кисавос планину“. Искуство во угостителскиот сектор е рангирало хотел како број један, не само по питањима у беспрекорно гостипримство, пријателе услуги и пријат боравак, али и срцима посетилаца. Хотел „Кристина“ комбинира во зелените планови преддела (Кисавос планина) со чистота на море (Егејско повеќе), и одличнувајќи ги нашите услуги со нишки трошки гости, како би задоволили и најзахтевни посетиоце. Налазимо се 390 км од Атине и 118 км од Солуна, најблиски градова аеродром.

 

bottom of page