top of page

Рафтинg -Λάρισα 

Κατάβαση ποταμών με φουσκωτές βάρκες (RAFT) 4 до 8 лица. Ο Πηνειός Ποταμός е од поголемиот дел од должината на потамијата на Ελλάδος, делови од него ги опфаќаат таблите на ориентални огнови на Κισσάβου και на Κάτω Ολύμπου.

 

БЕРНЕЗИ:Една од потребните податоци во στενά του Πηνειού (περιοχή Βερνέζι ) во една од најдобрите потами за Рафтинг во Грција. Σε όλο το μήκος αυτού του τμήματος, τα περάσματα είναι συνεχόμενα με μικρά μόνο διαστήματα ομαλής ροής. Τα περισσότερα περάσματα 3ου και 4ου βαθμού. Значајниот елемент на количината на водата на потаму. Искуството што е единствено и адреналино што не го гледа!!!

·      _cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_  Διάρκεια καταβασής: 2 часа

·      _cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_  Κατώτατο όριο возраст: 16 години

·      _cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_  Περίοδος υλοποίησης: Νοέμβριος έως Ιούνιος

 

ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ. Една патека со περάσματα 1ου και 2ου βαθμού δυσκολίας за оние кои сакаат да ги откријат тајните 1000 $.

·      _cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_  Διάρκεια καταβασής: 2 часа

·      _cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_  Κατώτατο όριο возраст: 16 години

·      _cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_  Περίοδος υλοποίησης: όλο το έτος

 

 

Рафтинг - плажа Лариса

Рафтинг во чамци на надувување (RAFT) 4 до 8 гости. Реката Пиниос е најдолгата река во Грција , чии делови се граничат со работ на планините Кисавос и Олимп .

 

Вернези: Напорно спуштање во тесниот Пиниос (област Вернези) во една од најдобрите реки Рафтинг во Грција. По должината на овој дел, пасусите се соседни со само мал мазен тек на времето. Повеќето поминувања од 3 и 4 одделение. Важен елемент на водениот волумен на реката. Искуството ќе биде уникатно и адреналинот нагло ќе се покачи !!!

Времетраење: 2 часа

Минимална возраст: 16 години

Период: ноември до јуни

 

Темпи долина: Удолнина со двосед (Хот-дог) и автомобили на надувување (монорафт) на патека со извонредна убавина во Долината Темпи, во реката Пиниос. Една рута поминува од 1 и 2 степен на тежина за оние кои сакаат да ги откријат тајните на земниот рај.

Времетраење: 2 часа

Минимална возраст: 16 години

Период: цела година

 


 

bottom of page