top of page

Вanoe Kayak - Παράλια Λάρισας

Διάσχιση πλωτών τμημάτων ποταμών ή φυσικών και τεχνιτών λιμνών με διθέσια πολυστερικά кано-кајак. Τα canoe-kayak φέρουν και ειδικό κάθισμα за деца, ιδιότητα που καθιστά την активност на семејствата.

 

ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ:Μία илиρεμη, но καθ'όλα ψυχαγωγική κατάβαση στα богати верата на Πηνειού до τις εκβολές του στο Αιγαίο Πέλαγος. Една ознака што ја поврзуваме во врска со μυθологијата на пошироката област и со богатата χλωρίδα и целата хидрохидрогена зона. Со текот на времето трае околу 2 часа и завршува во точка Стринџος, аперанти аммώδη плажа.

 

ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ:Ο Πηνειός нуди една убава рафтинг во рафтинг во областа на Темпών. Една извонредна убавина со περάσματα 1ου και 2ου βαθμού δυσκολίας за оние кои сакаат да ги отстранат тајните 1000 $. На пат се насочува за старци, деца и големи ликини.

·      _cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_  Διάρκεια καταβασής: 2 часа

·      _cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_  Περίοδος υλοποίησης: όλο το έτος

 

Кану кајак - плажа Лариса

Преминување на пловни делови од реки или природни и вештачки езера со кану-кајак од фиберглас со две седишта. Кану-кајак мечка специјално седиште за деца, имотот ја прави идеална активност за семејства.

 

Делта на реката Пенеус:Мирно, но во сите погледи рекреативно лизгање во богатите води на Пенеус до устието на Егејското Море. Турнеја која нè доведува во контакт со митологијата на регионот и неговата богата флора и фауна на мочуриштето. Спуштањето трае околу два часа и завршува на точката Стринцос, бескрајна песочна плажа.

 

Долината на Темпи:Пенеус нуди прекрасна патека за рафтинг низ долината на Темпи. Патека со исклучителна убавина поминува 1 и 2 степен на тежина за оние кои сакаат да ги откријат тајните на земниот рај. Маршрутата е идеална за почетници, деца и постари луѓе.

Времетраење на пловењето: 2 часа

Период на имплементација: цела година

 

bottom of page