top of page

 

Μήλα Αγιάς

 

Во областа на Αγιάς Λάρισας се одгледуваат околу 20% на производството во Грција, што значи, дека е цврста во целата територија. Η Αγιά καλλιεργεί μήла околу 1950 година.

Прво, молскавично беше познатфирики.Потоа, околу 1950 година, почнаа да ги одгледуваатντελίτσιαи нивρενέδες.

Од 1980 година, и потоа,Империјал, Кралски, Двоен Црвен, Велспур, Црвениот шеф, Старкимсон, οι жолти ποικιλίεςЗлатен, Јона Златен, Смутиκαι οι πράσινες ποικιλίες τηςБаба Смит. Денеска веќе се оформуваат црвените зониStarkrimson και Redchief και η Jesey Macσαν καλοκαιρινή, и τα жолта μήла ταЗлатенκαθώς και η ανερχόμενη силаГрејни Смит.

 

 

 

Apples 

Природа - буџетски хотел - планинарење - во близина на авион - Спа води 

 

​​ Областа Агија одгледува јаболка од 1950 година.

Агротуристички активности за љубителите на природата кои уживаат во органски производи од изворот до таму дома.

Добијте сопствени органски производи бесплатно кога престојувате во хотел Кристина Happy days 
Првите произведени јаболка биле познати како коријандер. Од 1980 година па наваму се произведуваа повеќе сорти како Imperial, Royal, Double Red, Wellspur, Red Chief, Starkimson, жолтите сорти Golden, Jona Golden, Smoothy и зелените сорти на GrannySmith. 

bottom of page